Prehrana za povečanje vitalnosti na delovnem mestu

Delovna mesta, kjer zaposleni mnogo sedijo, so idealna za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni, katerih "mati" je prekomerna telesna teža.

Delite naprej:

Na delovnem mestu preživimo veliko svojega aktivnega časa, ki je za večino ljudi bolj ali manj stresen. Zaužite jedi nas morajo najprej nahraniti - tako v energijskem, še pomembneje pa v hranilnem smislu. Hranila morajo v podpirati telo v času stresa. Delovna mesta, kjer zaposleni mnogo sedijo, so idealna za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni, katerih "mati" je prekomerna telesna teža. Zato se bomo dotaknili tudi te teme. Spoznali bomo, da je prehranjevanje lahko zelo osebna zadeva. Naučili se boste, da obrok lahko z nekaj triki in pametnimi izbirami postane bolj primeren.

Po zaključenem predavanju se bodo udeleženci razdelili v dve skupini: ena bo na praktičnem delu o prehrani, druga pa pri prikazu nordijske hoje.

VSEBINA

Praktični del delavnice o prehrani
Udeleženci bodo na podlagi povedanega razmislili, kakšen je lahko njihov zajtrk in prigrizek v službi. Na praktičnem primeru bodo povedali, kako bodo sestavili svoj boljši topli obrok. Ozavestili bodo svoj občutek za lakoto in sitost in ga uporabili takoj po kosilu, ki bo na vrsti pred predavanjem.

Nordijska hoja
Nordijska hoja pomaga v boju pri številnih boleznih. Zanimiva je, ker je lahko zelo učinkovita (odvisno od izvedbe posameznika), aktivira se do 90% mišic v telesu in porabi 30% več kalorij kot pri navadni hoji, lahko pa še več. Vsak jo lahko izvaja v svojem ritmu, zato je primerna za vsakogar. Sledi praktični preskus nordijske hoje v naravi.

Trajanje: Po dogovoru.

Opomba: Izvajalec bo poskrbel za palice za nordijsko hojo. Program mordijske hoje lahko izvajamo tudi posamično (kot predavanje in trening ali samo trening).

Kontaktirajte nas