Mednarodni velnes kongres

Mednarodni velnes kongres organiziramo z namenom ozaveščanja javnosti o zdravem načinu življenja in o uravnoteženem življenjskem slogu. S tem izpolnjujemo poslanstvo Velnes Akademije.

Udeležba je brezplačna
Maj 2025 (predvidoma)
Delite naprej:

3. Mednarodni velnes kongres je potekal 20. in 22. aprila 2021. Kongres smo posvetili duševnemu velnesu, 2 oz. 4 leta poprej pa smo ga posvetili gibanju oz. vodi.

Mednarodni velnes konkres vsako drugo leto zapored organizirajo Veles Akademija, Glotta Nova, VSŠKV in Državni svet Republike Slovenije.

Duševni velnes (ang. mental wellness) je pozitivno stanje duševnega zdravja. Je naš notranji vir, ki nam pomaga, da mislimo, čutimo, komuniciramo, se povezujemo z drugimi in delujemo. Je aktiven proces, ki nam pomaga, da zgradimo svojo lastno duševno odpornost; da se postavimo na pot rasti in da kot posamezniki (in posledično kot skupnost) dosežemo osebni razvoj in razcvet na različnih področjih. Duševno zdravi ljudje so pozitivni, samozavestni in srečni. Brez težav nadzirajo svoje misli, čustva in vedenja. To jim omogoča, da se spopadajo z izzivi, gradijo močne in trdne odnose in uživajo v življenju.
 

Velnes kongres je za udeležence brezplačen! Gre za ozaveščanje javnosti in posameznikov o zdravem načinu življenja in o uravnoteženem življenjskem slogu, kar je tudi poslanstvo Velnes Akademije.

Kongres poteka v Državnem svetu Rebublike Slovenije, na Šubičevi ulici v Ljubljani. V letu 2021 smo ga zaradi covid omejitev izjemoma izvedli preko Zoom aplikacije in preko Youtube kanala.

4. Mednarodni velnes kongres bo predvidoma v mesecu maju 2025.

Spletna stran kongresa: www.velneskongres.si.

Kontaktirajte nas