Izzivi srednjih let

Skoraj 40% zaposlenih žensk občuti negativne učinke menopavze na njihovo delovno uspešnost.

Delite naprej:

Srednja leta so pri ženskah neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze. Kot je pokazala Študija Univerze v Nottinghamu, skoraj 40% zaposlenih žensk občuti negativne učinke menopavze na njihovo delovno uspešnost, zlasti zaradi vročinskih oblivov, utrujenosti, težav s koncentracijo in spominom ter nestabilnega razpoloženja.

Z vključitvijo posebne skrbi za ženske v srednjih letih v promocijo zdravja na delovnem mestu prispevate k njihovemu kvalitetnejšemu ter bolj zdravemu načinu življenja. S tem ne izpolnite le pravnih obveznosti, temveč tudi zmanjšate stroške zaradi bolniških odsotnosti in prezentizma, izboljšate motiviranost, zavzetost ter delovno učinkovitost zaposlenih, povečate lojalnost podjetju in zmanjšate fluktuacijo zaposlenih ter izboljšate ugled podjetja kot delodajalca. Hkrati pa s temi ukrepi pripomorete k izboljšanju medosebnih odnosov med zaposlenimi, zmanjšanju ravni stresa in izboljšani organizacijski klimi v kolektivu.

Cilji:
S celovitim pristopom zmanjšati negativne učinke menopavznih težav na delovno uspešnost in zadovoljstvo ciljne skupine zaposlenih žensk po 42-tem letu starosti ter izboljšati njene temeljne kompetence za zdrav življenjski slog in optimalno delovno uspešnost. 

Vsebina:
Poudarek je na strokovnih nasvetih in napotkih za zdrav življenjski slog in prevzemanju odgovornosti za lastno zdravje, potrebno za optimalno delovanje tako v delovnem kot v zasebnem okolju.

Teme:
osnove hormonskih sprememb, reševanje značilnih težav (vročinski oblivi, nespečnost, motnje razpoloženja, koncentracije in spomina, depresija, inkontinenca…), vitalnost in preprečevanje kroničnih bolezni (osteoporoza, srčno-žilne, duševne…), smernice za uravnoteženo prehrano, telesno aktivnost in zadostno spanje, obvladovanje  stresa in preprečevanje izgorelosti ter druge glede na potrebe in zahteve.
 
Trajanje: 7 srečanj oziroma po dogovoru
 

Kontaktirajte nas